Kaikki mitä sinun tulee tietää kun shoppailet AliExpressillä

ENNEN JA JÄLKEEN UUDEN LAIN

Hieman epävarmuutta oli selvästi, kun uudet ALV-säännökset tulivat voimaan heinäkuussa 2021. Lakimuutokset tekivät kuitenkin shoppailusta AliExpressillä entistäkin helpompaa ja nopeampaa.

Ihmettelet kuinka?

Aloitetaan siitä, miten oli ennen lakimuutosta. Sinulla oli 22 € arvonlisäveroton raja, ja se on ainoa asia, joka on todella muuttunut – nyt jokaisessa tuotteessa on arvonlisävero, joka lasketaan automaattisesti.

Yleinen arvonlisävero on 24 % tuotteen hinnasta, toimituskulut eivät sisälly arvonlisäveroon.

MILLOIN JOUDUT MAKSAMAAN TULLIN?

Tulli on maksettava kaikista EU:n ulkopuolelta (esim. Kiina, Venäjä, Israel) lähetetyistä yli 150 € tilauksista.

Tulli riippuu aina tuontimaasta ja tavaran tavarakoodista.

Jotkut suositut tariffit:

Kellot – 4,5%;
Tekstiilivaatteet – 12 %;
Nahkakengät – 7-8 %;
Urheilukengät – 7-17 %;
Sähköpyörät – 6 %;
Kannettavat tietokoneet – 0 %;
Tietokoneen osat – 0 %;
Matkapuhelimet – 0 %;
Dronet – 0 %.

Esimerkki: Aiot ostaa 400 euron kannettavan tietokoneen, joka lähetetään Kiinasta. Tässä tapauksessa joudut maksamaan vain arvonlisäveron, sillä kannettavien tietokoneiden tulli on 0 %.

PITÄISIKÖ SINUN OSTAA VARASTOISTA EU:N SISÄLLÄ?

Sillä ei ole väliä mistä ostat, kunhan tuotteen hinta on alle 150 €.

Jos tilauksesi hinta on yli 150 €, on parempi tilata varastosta EU:n sisällä. Tällöin sinun ei tarvitse maksaa tullia, toisin kuin EU:n ulkopuolelta lähetettävistä tilauksista.

EU:n sisällä olevista varastoista tilaamisen etuna on myös se, että saat luultavasti tuotteesi nopeammin, sillä varasto on maantieteellisesti lähempänä ja aikaa ei kulu tullissa.

Jos haluat tilata vain varastoista EU:n sisällä, voit AliExpressin sivulla suodattaa maat joista haluat tilata. Valitse vain eri maita EU:n sisällä ja shoppaile tavalliseen tapaan.

ÄLÄ UNOHDA KERÄTÄ BONUSTA

Jos aiot tehdä ostoksia AliExpressillä, muista siirtyä kauppaan Bonuswayn kautta. Saat jopa 4 % bonuksen tilauksestasi. Bonuswayn kautta löydät myös paljon tarjouksia ja alennuskoodeja, joiden avulla voit shoppailla AliExpressillä entistäkin edullisemmin!

Hauskaa shoppailua AliExpressillä!

Siirry kauppaan